PSM-music, tu disco

PSM records

Vernau Mier Quintet

 

El saxofonista Vernau Mier llança el seu primer disc

Amb tot just 20 anys, Vernau Mier (Girona, 1994) és un prometedor saxofonista i compositor de jazz que després de formar-se en diferents àmbits musicals des de música barroca, d’arrel o guitarra clàssica, presenta el seu disc debut, amb composicions originals, que es titula “Nebuloses d’Azimut”.

Aquest disc ens l’ofereix el Vernau Mier Quintet, una formació emergent en l’escena del jazz catalana formada per algunes de les joves figures del jazz d’avantguarda: Lucas Martínez al saxo tenor, Toni Saigi al piano, Manel Fortià al contrabaix, Marc Bódalo a la bateria i el mateix Vernau Mier al saxo alt.

El disc, enregistrat entre el 15 i 16 de juliol de 2014 al Sunset Jazz Club de Girona, inclou 10 temes propis, carregats d'històries autobiogràfiques i persones que han impactat a en Vernau Mier. Segons l’autor, “el disc pretén ser un reflex de les experiències musicals que he viscut els últims anys, alhora que marca el camí que vull seguir. D'aquí ve el títol del disc, ja que l'azimut és l'angle que es forma entre una posició d'origen i una estrella, sent el disc un retrat de qui sóc ara i on vull anar.”
El compositor del disc s’ha inspirat principalment en músics de jazz contemporanis com Chris Cheek, Perico Sambeat, Eli Degibri, Esbjon Svensson o Gorka Benitez. Segons en Vernau Mier, “aquests artistes, encara que són molt diferents entre ells, han definit d'alguna manera la sonoritat del grup.”
Vernau Mier es declara ídol de Parker, Miles, Cannonball o Coltrane, “figures increïbles que van marcar un abans i un després en la història del jazz ja que van canviar el camí de la música buscant dins ells mateixos i intentant trobar alguna cosa nova. Això és el que jo també he intentat fer a petita escala. No només tracta d'intentar imitar als millors, sinó de trobar la teva pròpia veu que et defineixi.”

El projecte s’ha finançat a través d’una campanya de micromecenatge que ha durat 40 dies.

El projecte s’ha finançat a través d’una campanya de micromecenatge que va començar el dia del concert en què es va gravar el disc. En 40 dies Vernau Mier va aconseguir recaptar més de la meitat dels diners que necessitava.

A partir del dia 29 de novembre estarà disponible tant a botigues físiques com a la xarxa.

A partir del dia 29 de novembre el disc estarà disponible tant a botigues físiques (FNAC, Mediamarkt, etc.) com a botigues i serveis d'streaming a la xarxa (iTunes, Amazon, Spotify, Deezer, etc.). El Vernau Mier Quintet oferirà el concert de presentació del disc l'11 de desembre al Sunset Jazz Club de Girona.
El grup té previst fer una gira per Catalunya i Europa a principis del 2015.

       
     
"A les closques"
     
       
         
index
fotos
     
       
Lee la nota de prensa en castellano "Vernau Mier Quintet" (DOC) - nota de prensa (PDF)
 
 
       
CAT - nota de premsa (DOC) - nota de premsa (PDF)
     
   
 
escribenos, si deseas informarte de algún tema en concreto a info@psm-music.com